description

Blog ni aku yang punya. Aku post apa saja aku suka. Kalau tak nak baca, jangan baca.

Wednesday, 4 June 2014

Fleur Rouge

wehuuuuu! Alhamdulillah syukur pada Allah. Sebab kami menang First Winner untuk animation pendek berduration 3 min. Okay! bermulanya cerita ni masa minggu berapa ntah (lupa). Kami budak Multimedia dapat task atau sedap dipanggil assignment. Kami kena buat satu animation berduration 3 min dengan menggunakan software Adobe Flash. Subjek Pembangunan Aplikasi Multimedia ni ada lab dimana semua belajar basic buat nimation. Sebab tu utk esaimen kami diminta buat kerja ni. Aku partner dgn Afie. Dipendekkan cerita task ni berjumlah 40%. tak pernah dibuat orang esaimen banyak ni. HAHA. for the proposal alhamdulillah we got full mark 20% . oyaa! tema utk animation ni adalah SUPERHERO.

Fleur Rouge?? Apa tu Fleur Rouge? Apa kaitan Fleur Rouge dgn tema superhero?

Kami pilih Fleur Rouge ni sebab Fleur adalah watak utama dimana dia adalah sekuntum bunga hibiscus (bunga raya) bunga kebangsaan negara Malaysia. Fleur adalah hero dimana dia ada magic utk menyerikan semua bunga bunga di tempat itu dan akhirnya diserang oleh Jackelope. Arnab bertanduk kalau x silap. HAHA. pum pam pum pam perang akhirnya macam biasa la! HERO mana yang penah kalah? haha.

akhirnya Fleur Rouge dinobatkan animation terbaik dalam banyak2 animation lain. Bagi aku ni rezeki yang diluar jangkaan sebab kami x sangka akan menang. HAHA.  Mungkin kelebihan Fleur Rouge adalah lukisan yg cantik oleh partner aku iaitu Afie. Dan Fleur Rouge is the one animation yg superhero dia is not human being. HAHA.


AY PRODUCTION adalah gabungan nama Afie ngn Yeen.


video




ni synopsis jalan cerita Fleur Rouge. Sebenarnya animation ni utk episode first:
"The hibiscus bloom into a magical plant when a drop of magical power hit her. She was chosen to save her birthplace and her friends from Jack who suddenly come to destroy place. When the hibiscus bloomed (her name Fleur), she take notice of her body, and realized she would make the other flowers bloom beautifully. It is like she is did to the flower friends and give life. Lightning suddenly strikes, and the background turns dark, the appearance of the evil has come. Jack started to trash around the wild, and start eating everything (destroying). Fleur rose, and start to use her power to calm Jack. She cause spores to fill the space and blind Jack. Jack start blowing the spores away quickly, but Fleur trap him into a ball of petals and Jack could not run or move. There is light coming from the ball, and the petals flew away. Jack becomes smaller and changes to a kinder animal. Fleur changes him, and Jack becomes friend with her. The wild is again in peace and hoping Fleur protect him"



 kita belanja gambar je la ek. HAHA



No comments:

Post a Comment