description

Blog ni aku yang punya. Aku post apa saja aku suka. Kalau tak nak baca, jangan baca.

Saturday, 15 June 2013

Program Anak Angkat


Salam..


“Aku paling x suka dengan program anak angkat..  sebab aku memang dah ada family aku sendiri”- tu first impression aku tentang anak angkat..


Dan ni lah kali pertama aku ikut program anak angkat ni sebab nak lulus subjek Bakti Siswa yg aku ambik sem ni.. ni projek mega kos ni dan aku wajib utk ikut.. huhhh!

Program ni selama 3 hari kat Kampung Haji Ahmad Razali kat Dengkil,Putrajaya..untung dekat dgn U aku..then, dengar je Putrajaya,so  tau2  laa kan kampung dia camna..xde la kampung sgt.. dan mmg xkan ada la sawah padi..paling penting ada wifi kot! hihi..

Seriously! Aku kagum ngn kampung tu sbb kampung tu semua penduduk bekerjasama..  owh! Lupa...dah samapi kat kampung tu mula laa program ni dgn pengagihan anak angkat pada family angkat.. so, kami semua 7 orang ditempatkan dalam satu rumah yg sama..naseb ada geng kan..so, xde la kekok sgt kan duk umah orang..  dan... paling syok aku jadi anak angkat pak imam kampung tu kot! Hahaha...serius best duk umah tu..kami duk dua bilik yg berbeza..umah tu agak selesa sbb ada aircond kot! Pheewww! ^_^

Okay! Malas nk cite panjang2...Cuma aku nk bagitau aku sgt beruntung sbb family angkat aku ni masih mengamalkan sunnah Rasulullah dan aku bangga duk umah ni sbb aku belajar banyak benda baru lebih2 lagi dalam soal agama.. okay.. anak2 mak angkat aku ni semua tahfiz..tapi mereka sume x de kat umah.. sbb masing2 tengah belajar..

Dan ni la saat paling indah..aku ada family angkat yg sgt2 baik.. dan aku harap hubungan kami x kan terputus sampai sini..semoga satu hari nanti kami akan bertemu kembali..
Inshaa Allah...


     :: Hjh Sarimah dan Hj Ishak ^_^

No comments:

Post a Comment